Jak poznáte opravdovou kamarádku

Opravdové přátelství mezi ženami je pro obě strany velkým přínosem. Mohou společně sdílet tajemství, povídat si o všem možném, vzájemně se vyslechnou, podpoří a pochopí. Pokud ale místo přátelství vznikne spíše rivalita a nesoulad, závist či nesnášenlivost, nastává velký problém. Ještě větší problém ale nastane, pokud se žena tváří jako vaše nejlepší kamarádka, a přesto v duchu kuje plány proti vám. Jak ale takovou kamarádku – nekamarádku odhalit?

·         Pravá kamarádka od vás nejen přijímá pomoc, ale také pomoc nabízí. Přátelství totiž není jen o tom, trávit společně čas jen když se jí to hodí.

·         Pokud se k vám kamarádka chová bezohledně, je čas zrekapitulovat vaše přátelství.

·         Pravá kamarádka vás ve chvíli neštěstí a nespokojenosti vyslechne, poradí a popravdě řekne, co si o daném tématu myslí. Pokud potřebujete podporu, a vaše kamarádka vás ještě více vystresuje, bude vám z její blízkosti ještě hůř.

·         Pokud někdo zneužívá vaší důvěru a pomlouvá vás za zády, rozhodně není váš přítel. A pokud pomlouvá také ostatní, buďte ostražitá, může to totiž dělat i vám. Raději jí neprozrazujte žádná tajemství.

·         Pokud vám toho kamarádka pokaždé při vašem setkání zrovna moc nepoví a nesvěřuje se vám, nejspíš pro ni vaše přátelství znamená mnohem méně než pro vás. Mezi pravými přáteli by ale měla panovat vzájemná důvěra.

·         Pokud zjistíte, že vám kamarádka lže, i když jsou to zatím jen maličkosti a drobnosti, bude vám jisto jistě lhát i v důležitých a podstatných záležitostech.

·         Pokud vaše kamarádka nikdy nepřizná chybu, a má pocit, že ona je vždy dokonalá a neomylná, má nutkavou potřebu se nad vámi povyšovat. Hraje si na dokonalou, a zrovna tak na kamarádství.

·         Pokud někoho považujete za opravdovou přítelkyni, může se vám také snadno stát, že vás bude využívat, aniž byste si toho všimla. Nenápadná manipulátorka, která vás emocionálně vysává, je horší než upír. Od takových raději hned pryč!